Bieżący czas forum: 1:55, sobota 11.09.2010 | Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość

Na maturze z niemieckiego podstawowej miałem 96pkt., jednakże moja znajomość niemieckiego to niewiele ponad słownictwo z kilku ostatnich matur. W szczególności nie znam jeszcze dobrze podstaw odmiany przez przypadki. Nie chciałbym trafić do mocnej grupy ze względu na wynik matury.

Chciałem się więc zapytać czy nie mógłbym jakiegoś pisma, emaila napisać o przydzielenie mnie do jakiejś słabszej grupy z niemieckiego. Czy może jakieś zmiany są dopiero możliwe jakoś na początku roku? Czy np. po przydziale grup nie mógłbym jakiegoś maila do koordynatora przedmiotu napisać czy też do lektorów, pomiędzy których grupami chciałbym się przepisać?

EDIT: został post tu przeniesiony, usunięcie zdania

Powrót do góry

Zanim Cię gdzieś nie ulokują to nic nie możesz zrobić. Potem też nie zawsze, ale jakieś tam szanse pewnie są.

Obrazek
Powrót do góry
 Zobacz profil Gadu-Gadu  

Jak się dostaniesz do grupy, zobaczysz, jaki ma poziom, i kto prowadzi, to ogarniesz i wtedy ew. napiszesz pismo i popędzisz na dyżur do koordynatorki błagać.
Pamiętaj, że czasem jest tak, że cała grupa jest przerażona i wydaje jej się, że niedouczona, a wcale z wierzchu nie wygląda, ale jeśli lektor sensowny, można się naprawdę duuużo nauczyć - nie warto więc się poddawać na początku. Ja po pierwszych zajęciach stwierdziłam, że będzie masakra, ale jak się okazało, było tylko dużo pracy (jak wszędzie na niemieckim), a pan Kiefer był (jest, bo wrócił) genialnym lektorem i po jakimś miesiącu otwierałam sobie w biblio książkę po niemiecku ekonomicznemu i czytałam. Dodam, że reszta grupy miała podobne odczycua
Swoją drogą, proponuję wziąć sobię Bęzę i trochę powtórzyć i się douczyć. Będziesz się czuć pewniej.

Powrót do góry