Bieżący czas forum: 13:28, wtorek 7.09.2010 | Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  [<] 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18 [>]   [^]
Autor Wiadomość

chyba bylo tak jak mowisz, ja zostawiam to w uzyskanym. a sluchaj wpisujesz ten dochod netto no nie? bo tam wsyztsko sie przelicza w netto wiec otprawe ojca tez wpisalam netto, z tym, ze mam na papierku jedynie ile brutto wynosila, wiec 'recznie' odliczylam te 18%..

Powrót do góry
 Zobacz profil Gadu-Gadu  

margolcia;) napisał(a):
u mnie netto i brutto jest taka sama kwota. A w ogóle tak dla pewności ten dochód utracony/uzyskany liczyłaś:dochód taty ogółem/12 - miesięczną kwotę obecnego dochodu?

uzyskany? nie, liczylam jedynie otprawe ojca/12. teraz to juz sama nie wiem

Powrót do góry
 Zobacz profil Gadu-Gadu  

przyznam szczerze, ze u mnie to taki był trochę pokręcony zeszły rok, w prawie każdym miesiącu inne dochody i odprawa jeszcze. A teraz wyszedł mi dochód taki jak mam faktycznie w tym roku.
wszystko chyba w netto podają więc i to powinno być..

Powrót do góry
 Zobacz profil Gadu-Gadu  

no u mnie w sumie tylko ta odprawa pokrzyzowala caly szyk, tak to nie byloby zadnych pytan i problemow, ale w sumie zrobilam tak jak napisalam wyzej i tez normalna suma juz mi wyszla. zapytalam jeszcze komisji dokladnie o te sprawe, jak mi odpisza to dam znac.

BTW jak myslicie jaki bedzie prog w tym roku? jak sie mial w poprzednich latach-pytanie do starszych rocznikow?:)

Powrót do góry
 Zobacz profil Gadu-Gadu  

Dokładny próg mogą znać, myślę, głównie ludzie z Komisji, a ja jedynie dodam że dostałem miejsce w DS mając dochód troszkę poniżej 1100zł/os. więc próg pewnie był wyższy ale o ile nie wiem.

Powrót do góry

1. Mam pytanie odnośnie "Gospodarstwa rolnego". Rozumiem, że uzupełniamy w nim umowny dochód mnożąc powierzchnię przeliczeniową użytków rolnych przez "ustawowe" 2056 zł, tak?

2. Jeżeli jeden z członków rodziny rozlicza się kartą podatkową to uzupełniamy pole "Dochód brutto" czy wartość w polu "Karta podatkowa" ?

Ostatnio edytowano 22:54, czwartek 29.07.2010 przez Arros, łącznie edytowano 2 razy
Powrót do góry

przy składaniu dokumentów odwiedziłem kanciape samorządu studentów i zostałem poinformowany że w ubiegłym roku na akademik wbiły osoby z 3000/osoba

wie ktoś ile jest miejsc na obu akademikach? nie chce mi sie znowu pisać do szanownej komisji, bo biedaki coś nie mają chyba sił na odpowiedzi ;p

Powrót do góry

mnie martwi inna kwestia..będę teraz na drugim roku i już w maju mieliśmy jeden przydział miejsc, dostałam miejsce w Sabinkach, cieszyłam się i generalnie porzuciłam myśl o poszukiwaniu mieszkania..tymczasem w sobotę ma być ogłoszony nowy przydział miejsc, czyli od nowa będą nas rozdzielać na akademiki? myślę, że takich jak ja nie zostawią na lodzie, jakiś akademik dadzą każdemu, ale miejsca już w samych Sabinkach nie można być pewnym...?

Powrót do góry

pzdr napisał(a):
przy składaniu dokumentów odwiedziłem kanciape samorządu studentów i zostałem poinformowany że w ubiegłym roku na akademik wbiły osoby z 3000/osoba

wie ktoś ile jest miejsc na obu akademikach? nie chce mi sie znowu pisać do szanownej komisji, bo biedaki coś nie mają chyba sił na odpowiedzi ;p

sabinki ponad 600
grosik chyba 160 pare jeśli dobrze pamiętam
a hermes z 300 paroma odpada niestety

Powrót do góry

A jak wygląda sytuacja, gdy rodzice razem sie rozliczają z US, a na tej stornce nalezy kazdemu czlonkowi wpisać odpowiedni dochód?
Wystarczy pdozielić na połowę?

Wie ktoś??

Powrót do góry

Dwa lata temu wpisywało się przy jednym z rodziców, a przy drugim zero. Ale było to wtedy opisane w instrukcji.

Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w Twoim uśmiechu.

Gabriel García Márquez

Dwie pokrywki
Powrót do góry
 Zobacz profil Gadu-Gadu  

asertus napisał(a):
pzdr napisał(a):

sabinki ponad 600
grosik chyba 160 pare jeśli dobrze pamiętam
a hermes z 300 paroma odpada niestety

zapomniałem dodać że chodzi mi o miejsca dla pierwszorocznych ;)

Powrót do góry

to pewnie się okaże po tym ilu pierwszoroczniaków dostało miejsca - dokładnie tyle zostało przydzielone:P a tak na serio to ciężko powiedzieć bo przy obecnych realiach zapewne walka jest o każde miejsce również dla studentów z lat wyższych

Powrót do góry

Czy u Was też źle wyświetla wiek rodzeństwa. U mnie np. zaniża o 1.

Powrót do góry
 Zobacz profil Gadu-Gadu  

Pawel444 napisał(a):
Czy u Was też źle wyświetla wiek rodzeństwa. U mnie np. zaniża o 1.

Tak, bo to jest wiek na 2009rok.

Powrót do góry
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  [<] 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18 [>]   [^]