Bieżący czas forum: 14:34, wtorek 7.09.2010 | Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  [<] 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22 [>]   [^]
Autor Wiadomość

piter napisał(a):
Cytuj:
piter napisał:
Witam !

Mam takie pytanie czy będąc na 10 semestrze studiów, przysługuje mi stypendium za semestr 9 (5 przedmiotów, 15 pkt ECTS, średnia 0,63)?

Dzięki!

tak, zakładając spełnienie pozostałych warunków.

OK dzięki. Myślałem że nieprzyznanie stypendium to może kwestia małe ilości pkt. ale teraz widzę że w danych indywidualnych mam wpisany warunek, choć nigdy warunku miałem. Na semestrze 7 i 8 miałem urlop dziekański, może to mieć jakieś znaczenie? I ewentualnie prosiłbym wskazówki jak to wyprostować, dzięki!

jako warunek uznawaliśmy też brak decyzji semestralnej. Zawsze można napisać odwołanie, można też przyjść jutro w godzinach 12-16 ile się da spraw postaramy się wyjaśnić od ręki lub coś zasugerować (w tym sprawdzimy czy to warunek czy brak decyzji)

Mariusz Kostka
Przewodniczący Komisji Stypendialnej
Powrót do góry

ok dzięki, postaram się wpaść w poniedziałek, rozumiem że do biura samorządu? Mógłbyś mi jeszcze napisać co to jest brak decyzji semestralnej? Wielkie dzięki za pomoc !

Powrót do góry

Tymon Kokoszka napisał(a):
Wydaje mi się, że około 14,15% studentów otrzymuje stypendium naukowe.

Ale to musiałbym skonsultować jeszcze z Komisją Stypendialną, bo nie jestme do końca pewien.

ale studentów jakich studiów? Czy to liczba ogółem?
Z tego co słyszałem stypendium otrzymuje ok. 30% studentów DSL.

Powrót do góry

piter napisał(a):
ok dzięki, postaram się wpaść w poniedziałek, rozumiem że do biura samorządu? Mógłbyś mi jeszcze napisać co to jest brak decyzji semestralnej? Wielkie dzięki za pomoc !

tak, do Biura. Brak decyzji ... no to jest brak decyzji :) w przypadku niejasnej sytuacji pani w dziekanacie może nie wystawić decyzji ani "Zaliczony", ani "Warunek". Takie coś najczęściej się pojawia przy osobach z absolutorium bez obrony, ale to chyba nie ten przypadek :)

Cytuj:
ale studentów jakich studiów? Czy to liczba ogółem?
Z tego co słyszałem stypendium otrzymuje ok. 30% studentów DSL.

§ 24
Do stypendium naukowego ma prawo nie więcej niż 35% studentów o kolejno najwyższej średniej[...]

W tym semestrze przyznaliśmy 1500 stypendiów naukowych. Myślę, że to dobra/właściwa liczba.

Mariusz Kostka
Powrót do góry

frozzer napisał(a):
W tym semestrze przyznaliśmy 1500 stypendiów naukowych. Myślę, że to dobra/właściwa liczba.

OK, 1500 stypendiów na ilu studentów?
jaki procent studentów DSL otrzymuje stypendium?
Czy jest to te 35%, czy też mniej?

Powrót do góry

huh! napisał(a):
frozzer napisał(a):

jak wspomniałem wczesniej - zależy kogo uznawać w tym momencie za 100%.

Mariusz Kostka
Powrót do góry

frozzer napisał(a):
huh! napisał(a):
frozzer napisał(a):

jak wspomniałem wczesniej - zależy kogo uznawać w tym momencie za 100%.

A nie posiadasz informacji jaki procent studentów studiów dziennych licencjackich otrzymuje stypendium? na tej informacji mi najbardziej zależy. Bo popatrz - co mi po informacji, że stypendium otrzymuje 1500 osób, jak ja nie wiem nawet, czy to jest 1500 osób z magisterskich + SL +/-... ??
I jeszcze jedna kwestia - czy zaoczni/popołudniowi otrzymują stypendium?
Dzięki za informacje.

Powrót do góry

huh! napisał(a):
A nie posiadasz informacji jaki procent studentów studiów dziennych licencjackich otrzymuje stypendium? na tej informacji mi najbardziej zależy. Bo popatrz - co mi po informacji, że stypendium otrzymuje 1500 osób, jak ja nie wiem nawet, czy to jest 1500 osób z magisterskich + SL + DSL +/-... ??
I jeszcze jedna kwestia - czy zaoczni/popołudniowi otrzymują stypendium?
Dzięki za informacje.

O liczbie studentów jest krótka wymiana zdań Tymona i moja na poprzedniej stronie. Nie wiem ile, nie robiłem takiej statystyki, wszyscy (w tym niestacjonarni) są w jednym worku, z którego wychodzi 1500 najlepszych (spełniających warunki).

Mariusz Kostka
Powrót do góry

to kiedy mozna sie spodziewac wyplat w kasie?

Powrót do góry

gosiaaa napisał(a):
to kiedy mozna sie spodziewac wyplat w kasie?

Zachęcam już dziś do złożenia wniosku o przelew na konto. W obecnym semestrze wypłaty w kasie mogą być utrudnione (np. możliwe, że przelewy pójdą jutro, a kasa będzie po weekendzie otwarta), w przyszłym raz niepobrane w kasie stypendium jest zawieszane, a jeśli nie zostanie podany numer konta - tracone.

Mariusz Kostka
Powrót do góry

A jakby złożyć taki wniosek np. jutro to całość pójdzie na konto czy pierwsza rata i tak będzie do odebrania w kasie? :)

Powrót do góry

Michi69 napisał(a):
A jakby złożyć taki wniosek np. jutro to całość pójdzie na konto czy pierwsza rata i tak będzie do odebrania w kasie? :)

no niestety, pierwsza rate musisz odebrac w kasie...

Powrót do góry

Michi69 napisał(a):

listy już zostały zamknięte, będzie w kasie.

Mariusz Kostka
Powrót do góry

A czy jesli chce zmienic nr konta (poprzednie podane juz nie istnieje), to czy przy zlozeniu wniosku jutro rano przelew zostanie wykonane na nowe konto? Jesli nie da rady to co robicie z takimi przypadkami?

Powrót do góry

gosgos napisał(a):
A czy jesli chce zmienic nr konta (poprzednie podane juz nie istnieje), to czy przy zlozeniu wniosku jutro rano przelew zostanie wykonane na nowe konto? Jesli nie da rady to co robicie z takimi przypadkami?

obecnie juz za pozno. Wyjasnienie powyzej. Wroci z konta to pojdzie w nastepnym przelewie. Czyli pod koniec maja.

Mariusz Kostka
Powrót do góry
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  [<] 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22 [>]   [^]