Bieżący czas forum: 14:21, wtorek 7.09.2010 | Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  [<] 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22 [>]   [^]
Autor Wiadomość

http://www.esgieha.pl/userfiles/file/st ... /konto.doc

Mariusz Kostka
Przewodniczący Komisji Stypendialnej
Powrót do góry

frozzer a jest szansa sprawdzenia tego czy to konto faktycznie zostalo wpisane do bazy? Abstrahujac od tego co mam wpisane na indywidualnym koncie. Mam na mysli sytuacje, w ktorej ktos z SS zgubil lub zapomnial wklepac danych z mojej kartki.

Wiadomo kiedy będzie 1 wypłata?

Powrót do góry
 Zobacz profil Gadu-Gadu WWW  

Dzięki, Frozzer!

Powrót do góry

ENDryu napisał(a):
frozzer a jest szansa sprawdzenia tego czy to konto faktycznie zostalo wpisane do bazy? Abstrahujac od tego co mam wpisane na indywidualnym koncie. Mam na mysli sytuacje, w ktorej ktos z SS zgubil lub zapomnial wklepac danych z mojej kartki.

jakiej kartki ?? chodzi o konto? mogę sprawdzić :)

Mariusz Kostka
Powrót do góry

ENDryu napisał(a):

napisz na stypendialnego maila z prośbą i imieniem i nazwiskiem i nr indeksu, a ja sprawdzę jutro czy na pewno jest ta kartka z numerem konta aby nie było jakichkolwiek problemów

gdy ktoś ma podobne wątpliwości to zachęcam do napisania maila :D

Powrót do góry

frozzer napisał(a):

Cytuj:
I co z tego? Srednia arytmetyczna jest kara za drugi termin. Wszyscy, ktorzy maja oceny wyzsze niz 3 w takiej sytaucji musieli w drugim terminie iec powyzej 4, wiec nie jest nie fair.
To nie jest kwestia mozliwosci wyliczenia sredniej stypednialnej, tylko pytania czy penalizujemy drugi termin, czy nie.

pytanie brzmi czy utrudniamy sobie zycie srednia stypendialnai czy warto :)

przepraszam, to stypendia mają nam utrudniać życie? a czy to nie ma być czasem nagroda za dobre wyniki w nauce? osobiście uważam, że to oburzające, że osoba, która dostała 2 z pierwszego terminu ma mieć taką samą średnią jak ja, nawet jeżeli tę ocenę zdobyłam w pierwszym terminie!
jestem jak najbardziej za za zmianą regulaminu i liczenia średniej z tych ocen. pomijam już fakt, że na wielu uczelniach już za sam fakt nie zdania czegoś w pierwszym terminie nie jest się branym pod uwagę przy ustalaniu stypendium (np. na UMK).
a co do kwestii trudności z policzeniem tego - odrobina dobrej woli, i jakoś się ten problem rozwiąże.

Powrót do góry

thinheniel napisał(a):
frozzer napisał(a):

Cytuj:
I co z tego? Srednia arytmetyczna jest kara za drugi termin. Wszyscy, ktorzy maja oceny wyzsze niz 3 w takiej sytaucji musieli w drugim terminie iec powyzej 4, wiec nie jest nie fair.
To nie jest kwestia mozliwosci wyliczenia sredniej stypednialnej, tylko pytania czy penalizujemy drugi termin, czy nie.

pytanie brzmi czy utrudniamy sobie zycie srednia stypendialnai czy warto :)

przepraszam, to stypendia mają nam utrudniać życie? a czy to nie ma być czasem nagroda za dobre wyniki w nauce? osobiście uważam, że to oburzające, że osoba, która dostała 2 z pierwszego terminu ma mieć taką samą średnią jak ja, nawet jeżeli tę ocenę zdobyłam w pierwszym terminie!
jestem jak najbardziej za za zmianą regulaminu i liczenia średniej z tych ocen. pomijam już fakt, że na wielu uczelniach już za sam fakt nie zdania czegoś w pierwszym terminie nie jest się branym pod uwagę przy ustalaniu stypendium (np. na UMK).
a co do kwestii trudności z policzeniem tego - odrobina dobrej woli, i jakoś się ten problem rozwiąże.

utrudnianie życia odnosiło się do dylematu: średnia zwykła/stypendialna (zwykła już w sobie zawiera tą 2)

Mariusz Kostka
Powrót do góry

Tak z ciekawości - jaki procent studentów otrzymuje stypendium naukowe (niezależnie od kwoty)?

Powrót do góry

Wydaje mi się, że około 14,15% studentów otrzymuje stypendium naukowe.

Ale to musiałbym skonsultować jeszcze z Komisją Stypendialną, bo nie jestme do końca pewien.

Powrót do góry

Bartek_j napisał(a):
Tak z ciekawości - jaki procent studentów otrzymuje stypendium naukowe (niezależnie od kwoty)?

zależy jak na to patrzec :) Czy mówimy o osobach, które cokolwiek zrealizowały w poprzednim semestrze (np 1 przedmiot za 1 pkt), które mają status studenta (ale np. były na urlopie, nie obroniły się) czy też takich, które spełniają warunki do otrzymania stypendium (wszystkie)

Mariusz Kostka
Powrót do góry

Witam !

Mam takie pytanie czy będąc na 10 semestrze studiów, przysługuje mi stypendium za semestr 9 (5 przedmiotów, 15 pkt ECTS, średnia 0,63)?

Dzięki!

Powrót do góry

piter napisał(a):
Witam !

Mam takie pytanie czy będąc na 10 semestrze studiów, przysługuje mi stypendium za semestr 9 (5 przedmiotów, 15 pkt ECTS, średnia 0,63)?

Dzięki!

tak, zakładając spełnienie pozostałych warunków.

Mariusz Kostka
Powrót do góry

frozzer napisał(a):
Bartek_j napisał(a):

zależy jak na to patrzec :) Czy mówimy o osobach, które cokolwiek zrealizowały w poprzednim semestrze (np 1 przedmiot za 1 pkt), które mają status studenta (ale np. były na urlopie, nie obroniły się) czy też takich, które spełniają warunki do otrzymania stypendium (wszystkie)

Podane przeze mnie 14,15% to te 1500 (popraw mnie frozzer jesli sie myle) osob dzielone przez okolo 10.600 studentow (stan na dwa miesiace temu)

Powrót do góry

Tymon Kokoszka napisał(a):
frozzer napisał(a):
Bartek_j napisał(a):

Podane przeze mnie 14,15% to te 1500 (popraw mnie frozzer jesli sie myle) osob dzielone przez okolo 10.600 studentow (stan na dwa miesiace temu)

z czego ok 8000 tylko realizowalo choc jeden przedmiot, z ktorych ok. 30-40% nie spełnia któregoś z warunków otrzymania stypendium.

Ostatnio edytowano 23:53, niedziela 26.04.2009 przez frozzer, łącznie edytowano 1 raz
Mariusz Kostka
Powrót do góry

Cytuj:
piter napisał:
Witam !

Dzięki!

tak, zakładając spełnienie pozostałych warunków.

OK dzięki. Myślałem że nieprzyznanie stypendium to może kwestia małe ilości pkt. ale teraz widzę że w danych indywidualnych mam wpisany warunek, choć nigdy warunku miałem. Na semestrze 7 i 8 miałem urlop dziekański, może to mieć jakieś znaczenie? I ewentualnie prosiłbym wskazówki jak to wyprostować, dzięki!

Powrót do góry
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  [<] 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22 [>]   [^]