Bieżący czas forum: 14:37, wtorek 7.09.2010 | Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  [<] 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22 [>]   [^]
Autor Wiadomość

altus.homerus napisał(a):
frozzer napisał(a):
Ad. 1 Wszyscy przypisani do danej sygnatury, jak pokazuje Informator pod daną sygnaturą mieszczą się stacjonarni i niestacjonarni

Tak widzę, że w praktyce tak to właśnie zostało policzone.
Ale jak to się ma do regulaminu stypendiów, który w paragrafie 21 podaje dwa różne wzory liczenia średniej względnej: dla studiów stacjonarnych według punktów ECTS, a dla niestacjonarnych inaczej: według liczby godzin?
Wniosek jest prosty: regulamin nie zezwala na taki sposób liczenia!

o ile wiem ten fragment regulaminu dot. starego systemu naliczania, dodatkowo o ile wiem CI przygotowało podwójny system liczenia, Dziekanat Niestacjonarny poza swoimi punktami ma ECTS, które często się różnią.

Mariusz Kostka
Przewodniczący Komisji Stypendialnej
Powrót do góry

Beniamin napisał(a):
frozzer napisał(a):
Ad. 2 Liczy się ostatnia ocena.

Jeśli rzeczywiście tak jest, to jest to skandal.

Tam tego nie popieram, ale jak policzyć średnią stypendialną od 3,75 (średnia z 2 i 5.5)

Mariusz Kostka
Powrót do góry

frozzer napisał(a):
Beniamin napisał(a):
frozzer napisał(a):

Tam tego nie popieram, ale jak policzyć średnią stypendialną od 3,75 (średnia z 2 i 5.5)

Pewnie tak samo jak od 4.0 i 3.5.

People want to believe that somebody really knows.
A world in which nobody really knows can be frightening.

Obrazek
Powrót do góry

Jeżeli za semestr letni komisja podlicza wszystko dopiero w listopadzie albo w grudniu to oznacza, że wypłaty na semestr zimowy są dopiero w grudniu/styczniu? :?:

Rozumiem, że są to wypłaty skumulowane razem z poprzednimi miesiącami tak? To jest październik listopad itd.

Czy może jest jedna wypłata za cały semestr od razu razem z następnymi miesiącami albo nawet miesiącem bo praktycznie zostaje tylko styczeń 8) ?

Niech ktoś mnie oświeci :roll:

Powrót do góry

a ja mam pytanie następujące: ile jest wypłat w semestrze(teoretycznie), czyli jaką wielokrotność podanej wartości w arkuszu z progami się łącznie dostaje?

Powrót do góry
 Zobacz profil Gadu-Gadu  

frozzer napisał(a):
o ile wiem ten fragment regulaminu dot. starego systemu naliczania, dodatkowo o ile wiem CI przygotowało podwójny system liczenia

Regulamin ściągnąłem z działu stypendia on-line - informacje o stypendiach regulamin - do pobrania tutaj + zmiany. On jest z 2006 roku + zmiany z 2007. Czy jest jakiś nowszy regulamin? Jeśli tak, to gdzie go znaleźć?
Ten stary jest koszmarnie nieprecyzyjny, aż mi się nie chce wierzyć, że uczelnia uchwaliła takiego gniota (są tu jacyś prawnicy, chyba?)

Powrót do góry

Krzych napisał(a):
a ja mam pytanie następujące: ile jest wypłat w semestrze(teoretycznie), czyli jaką wielokrotność podanej wartości w arkuszu z progami się łącznie dostaje?

Ktoś tu już pisał, że trzy raty w maju, po jednej w czerwcu i lipcu.

Powrót do góry

A ja się przyłączam do braw dla frozzera, człowieka który odmienił SS. Jak widać, jak się chce to można. Stypendia przed majówką, info na bieżąco - dzięki :)

Powrót do góry

zmk napisał(a):
frozzer napisał(a):
Beniamin napisał(a):
frozzer napisał(a):

nie, ponieważ jeśli dostałeś z pierwszego terminu 4 (a dokładniej: ocenę pozytywną) to drugi Ci nie przysługuje :P

Cytuj:
Jeżeli za semestr letni komisja podlicza wszystko dopiero w listopadzie albo w grudniu to oznacza, że wypłaty na semestr zimowy są dopiero w grudniu/styczniu?

Rozumiem, że są to wypłaty skumulowane razem z poprzednimi miesiącami tak? To jest październik listopad itd.

Czy może jest jedna wypłata za cały semestr od razu razem z następnymi miesiącami albo nawet miesiącem bo praktycznie zostaje tylko styczeń ?

Niech ktoś mnie oświeci

Wypłaty są za miesiące październik-luty, ostatnio było w grudniu (22.) 3 raty i 31 stycznia (chyba) 2 raty (ale to wyjątkowo, bo nastąpiło tak wiele nadpłat, że jedna rata w kilkudziesięciu przypadkach nie była w stanie tego odzyskać)

Cytuj:
Regulamin ściągnąłem z działu stypendia on-line - informacje o stypendiach regulamin - do pobrania tutaj + zmiany. On jest z 2006 roku + zmiany z 2007. Czy jest jakiś nowszy regulamin? Jeśli tak, to gdzie go znaleźć?
Ten stary jest koszmarnie nieprecyzyjny, aż mi się nie chce wierzyć, że uczelnia uchwaliła takiego gniota (są tu jacyś prawnicy, chyba?)

Ten stary ma tyle błędów (merytorycznych, utrudniających pracę, martwe zapisy), że obecnie lista sugerowanych poprawek moich i paru innych osób przekracza chyba 40.

Cytuj:
Ktoś tu już pisał, że trzy raty w maju, po jednej w czerwcu i lipcu.

Już raczej 2 w kwietniu, po jednej maj, czerwiec, lipiec

Mariusz Kostka
Powrót do góry

W kwietniu? Naprawdę ekspresowo Wam to poszło, w kwietniu ustalone oceny, w kwietniu wypłacone stypendia - czapki z głów!

Powrót do góry

altus.homerus napisał(a):
W kwietniu? Naprawdę ekspresowo Wam to poszło, w kwietniu ustalone oceny, w kwietniu wypłacone stypendia - czapki z głów!

poczekajmy jak pójdzie sama wypłata, bo już słyszaem głosy, że w środę święto, w czwartek dużo osób już wyjedzie i wypłaty w kasie nie mają sensu. Fakt faktem pozostaje, że listy w Dziekanatach są sprawdzone, pliki do wgrania do programu finansowego gotowe. Jesli nie uda się zrealizować wypłat w kasie przed weekendem majowym, to i tak powinny przelewy na konta pójść :)

Mariusz Kostka
Powrót do góry

no ale co z tymi kontami w koncu. Zlozylem wniosek sporo przed 1 wyplata stypendium za semestr letni ubieglego roku akademickiego i dalej mam po zalogowaniu na esgieha.pl, ze typ wyplat w kasie :/

Powrót do góry
 Zobacz profil Gadu-Gadu WWW  

frozzer napisał(a):
zmk napisał(a):
frozzer napisał(a):
Beniamin napisał(a):
frozzer napisał(a):

nie, ponieważ jeśli dostałeś z pierwszego terminu 4 (a dokładniej: ocenę pozytywną) to drugi Ci nie przysługuje :P

I co z tego? Srednia arytmetyczna jest kara za drugi termin. Wszyscy, ktorzy maja oceny wyzsze niz 3 w takiej sytaucji musieli w drugim terminie iec powyzej 4, wiec nie jest nie fair.
To nie jest kwestia mozliwosci wyliczenia sredniej stypednialnej, tylko pytania czy penalizujemy drugi termin, czy nie.

Swoja droga fajnie, ze jest ktos, komu sie chce.

People want to believe that somebody really knows.
A world in which nobody really knows can be frightening.

Obrazek
Powrót do góry

ENDryu napisał(a):
no ale co z tymi kontami w koncu. Zlozylem wniosek sporo przed 1 wyplata stypendium za semestr letni ubieglego roku akademickiego i dalej mam po zalogowaniu na esgieha.pl, ze typ wyplat w kasie :/

tak jak juz napisalem i jak jest w komunikacie - konta sa aktualne, ale esgieha.pl (stara baza komisji) się zwaliło :P

Cytuj:
I co z tego? Srednia arytmetyczna jest kara za drugi termin. Wszyscy, ktorzy maja oceny wyzsze niz 3 w takiej sytaucji musieli w drugim terminie iec powyzej 4, wiec nie jest nie fair.
To nie jest kwestia mozliwosci wyliczenia sredniej stypednialnej, tylko pytania czy penalizujemy drugi termin, czy nie.

pytanie brzmi czy utrudniamy sobie zycie srednia stypendialnai czy warto :)

Mariusz Kostka
Powrót do góry

A ja z innej beczki... Chciałem zmienić numer rachunku, na który przelewane jest stypendium, ale na esgieha.pl nigdzie nie mogę znaleźć stosownego formularza... Chyba, że ślepy jestem... :/

Powrót do góry
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  [<] 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22 [>]   [^]